China numeşte sancţiunile occidentale impuse provinciei Xinjiang un "genocid industrial"

  • Un purtător de cuvânt al guvernului regional din provincia chineză Xinjiang a declarat că sancţiunile occidentale impuse regiunii sunt o încercare de a împiedica companiile chineze la nivel internaţional.
  • Separat, un grup de reflecţie al guvernului a publicat un raport lung care respinge şi numeşte „calomniile” acuzaţiile privind presupusele abuzuri ale drepturilor omului în regiune.
3030 afișări
Imaginea articolului China numeşte sancţiunile occidentale impuse provinciei Xinjiang un "genocid industrial"

China numeşte sancţiunile occidentale impuse provinciei Xinjiang un "genocid industrial"

 

Sancţiunile occidentale care vizează provincia Xinjiang au ca scop real oprirea expansiunii la nivel internaţional a companiilor chineze, a declarat vineri guvernul regiunii.

"Scopul lor real este de a desfăşura un <<genocid industrial>> de a sabota participarea Xinjiang la lanţul comercial global", a declarat vineri Xu Guixiang, purtătorul de cuvânt al guvernului regional din Xinjiang, la o conferinţă de presă ce a avut loc la Beijing.

Xu a recunoscut că sancţiunile vor avea un impact asupra exporturilor companiilor din Xinjiang, dar a insistat că pe termen lung, aceste companii îşi vor creşte competitivitatea prin investiţii în ştiinţă şi tehnologie, relatează South China Morning Post.

Statul chinez şi-a intensificat recent eforturile pentru a-şi apăra politicile în regiune, unde este acuzat că a reţinut mai mult de un milion de uiguri şi alte minorităţi în lagăre de „reeducare”, folosind munca forţată şi o serie de alte încălcări ale drepturilor omului. Guvernul SUA a descris recent acţiunile drept „genocid”.

Conferinţa de presă de vineri a fost al optulea astfel de eveniment, în care oficiali din regiune vorbesc reporterilor străini într-un efort de a respinge acuzaţiile privind încălcări ale drepturilor omului în regiune.

Anul acesta Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi UE au impus sancţiuni coordonate celor acuzaţi de abuzuri în regiune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici