China organizează o expoziţie cu roboţi ce ar putea înlocui oamenii

  • La Beijing se desfăşoară Conferinţa Mondială a Roboţilor, cu 600 de exponate.
  • Din motive de securitate, Biden a interzis investiţii americane în tehnologii chinezeşti, precum cibernetica şi AI.
  • China speră să aibă 500 de roboţi la 10.000 de muncitori până în 2025.
843 afișări
Imaginea articolului China organizează o expoziţie cu roboţi ce ar putea înlocui oamenii
Conferinţa Mondială a Roboţilor 2023 a început miercuri la Beijing, prezentând aproximativ 600 de exponate de roboţi de ultimă generaţie care ne influenţează viaţa de zi cu zi..

La expoziţie au fost prezentaţi roboţi umanoizi dezvoltaţi de EXROBOTS, iar doi dintre ei erau modelaţi după Li Bai şi Du Fu, doi poeţi chinezi antici ai dinastiei Tang (618-907).

O altă atracţie este braţul robotic care poate curăţa coaja unui ou de prepeliţă crud, cu corpul oului intact, dar şi droizii căţeluşi. Conferinţa Mondială a Roboţilor se desfăşoară până pe 21 august.

Roboţii pot imita expresiile faciale umane, exprimând emoţii precum plăcere, bucurie, furie şi tristeţe, transmite CNS.

,,Expresiile faciale simultane ale mai multor roboţi. Când vedem o persoană făcând o expresie facială, toţi roboţii o imită. Asta ne-ar putea ajuta să construim înlocuitori pentru oameni", a declarat Li Boyang, CEO de la compania Ex Robots.

Recent, preşedintele american Joe Biden le-a interzis investitorilor din SUA să mai bage bani în tehnologii ,,Made in China", precum şi în domenii de AI şi robotică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici