China: Peste 200.000 de persoane evacuate şi curse aeriene anulate din cauza taifunului Muifa

Autorităţile chineze au ordonat evacuarea a peste 200.000 de locuitori ameninţaţi de taifunul Muifa, care va atinge estul Chinei sâmbătă sau duminică.

252 afișări
Imaginea articolului China: Peste 200.000 de persoane evacuate şi curse aeriene anulate din cauza taifunului Muifa

China: Peste 200.000 de persoane evacuate şi curse aeriene anulate din cauza taifunului Muifa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Milioane de locuitori din Shanghai şi din provinciile de coastă Jiangsu şi Zhejiang au fost îndemnaţi să rămână în case.

Metropola Shanghai, care are 20 de milioane de locuitori, nu va fi afectată direct de taifunul care va trece prin apropiere, conform meteorologilor.

Potrivit agenţiei de presă China Nouă, 7.000 de nave de pescuit au fost rechemate în porturi duminică.

Compania aeriană China Southern Airlines, una dintre cele mai mari din China, a anunţat că a anulat peste 140 de zboruri din cauza taifunului. Air China a anulat peste 30 de curse aeriene.

Autorităţile din Shanghai au avertizat că circulaţia trenurilor de mare viteză ar putea fi perturbată de taifun, la două săptămâni după ce coliziunea a două trenuri din cauza unor furtuni s-a soldat cu 40 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici