China protestează faţă de o rezoluţie americană referitoare la Taiwan

China şi-a exprimat joi nemulţumirea faţă de adoptarea unei rezoluţii de către Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, care reiterează angajamentul american pentru securitatea Taiwanului.

12 afișări
Imaginea articolului China protestează faţă de o rezoluţie americană referitoare la Taiwan

China protestează faţă de o rezoluţie americană referitoare la Taiwan (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Congresul american a ignorat opoziţia hotărâtă a Chinei" votând această rezoluţie, care promite un "angajament solid" faţă de Taiwan Relations Act, adoptat în urmă cu 30 de ani, se arată într-un comunicat al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, publicat pe site-ul său pe Internet.

"Partea chineză îşi exprimă profunda nemulţumire şi a emis un protest oficial părţii americane", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Qin Gang, citat în comunicat. "Guvernul şi poporul chinez s-au opus acestui aşa-zis «Taiwan Relations Act» încă de la început şi de la adoptarea sa unilaterală", a spus acesta.

"Îndemnăm Statele Unite să înceteze acest act eronat care constă în folosirea problemei Taiwanului pentru a se amesteca în afacerile interne ale Chinei", a adăugat acesta.

Potrivit Taiwan Relations Act, Statele Unite se angajează să îşi menţină capacitatea de apărare a Taiwanului şi să îi furnizeze "arme cu caracter defensiv".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici