China pune 400.000 de persoane în carantină, după ce 18 cazuri au fost raportate în apropriere de Beijing

  • China a reinstalat o carantină strictă în apropiere de Beijing
  • Măsura implementată, după o creştere uşoară a cazurilor afectează aproximativ 400.000 de oameni.
  • Restricţiile au intrat în vigoare în zona Anxin din provincia Hebei, lângă capitală.
2830 afișări
Imaginea articolului China pune 400.000 de persoane în carantină, după ce 18 cazuri au fost raportate în apropriere de Beijing

China pune 400.000 de persoane în carantină, după ce 18 cazuri au fost raportate în apropriere de Beijing

După apariţia pandemiei în China la sfârşitul anului trecut, ţara a reuşit să menţină noile infecţii la un nivel scăzut. Pentru a evita un al doilea val, chiar şi micile creşteri sunt luate foarte în serios de autorităţi.

Oficialii au anunţat duminică că Anxin va fi „complet închis şi controlat”. Doar lucrătorii esenţiali au voie să părăsească locuinţele, în timp ce un membru al locuinţei/gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Niciun non-rezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunităţi sau sate. Autorităţile au avertizat pe oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliţie.

Anxin se află la aproximativ 150 km (90 mile) sud de Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în zonă de la începutul recentului focar de la Beijing în urmă cu două săptămâni.

Zona nu este la fel de dens populată ca marile centre urbane din China, iar experţii din domeniul sănătăţii locale au spus că sunt optimisti, că va fi stopată răspândirea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici