China răspunde furios Germaniei, după ce Annalena Baerbock l-a numit pe Xi Jinping „dictator”

Beijingul afirmă că remarcile ministrului german de externe sunt "extrem de absurde" şi o "provocare politică deschisă".

1531 afișări
Imaginea articolului China răspunde furios Germaniei, după ce Annalena Baerbock l-a numit pe Xi Jinping „dictator”

China răspunde furios Germaniei, după ce Annalena Baerbock l-a numit pe Xi Jinping „dictator”

China a criticat-o luni pe ministrul german de externe Annalena Baerbock după ce aceasta l-a catalogat pe preşedintele chinez Xi Jinping drept "dictator".
 
"China este foarte nemulţumită şi se opune cu fermitate comentariilor părţii germane, care sunt extrem de absurde, o încălcare gravă a demnităţii politice a Chinei şi o provocare politică deschisă", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, potrivit presei locale.
 
"China a adresat întrebări serioase părţii germane prin canale diplomatice", a adăugat ea.
 
Săptămâna trecută, Baerbock a acordat un interviu pentru Fox News în care a subliniat sprijinul Germaniei pentru Ucraina şi în care a lansat această critică la adresa lui Xi, informează .
 
"Dacă Putin ar câştiga acest război, ce semn ar fi acesta pentru alţi dictatori din lume, precum Xi, precum preşedintele chinez?", a spus ministrul de externe.
 
În ultimele luni, Baerbock a fost un critic tăios al guvernului chinez.
 
Ea a pus sub semnul întrebării ambiţiile globale ale Chinei, a criticat încălcările drepturilor omului şi a cerut Beijingului să adopte o poziţie fermă faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. În iulie, ea a anunţat o nouă strategie pentru China, care vizează reducerea dependenţei de Beijing prin reducerea dependenţelor companiilor germane faţă de această ţară.
 
Baerbock a avertizat, de asemenea, China cu privire la comportamentul său agresiv faţă de Taiwan şi a declarat că o escaladare militară "ar fi un scenariu de groază pentru întreaga lume".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici