China respinge criticile lui Donald Trump privind tolerarea comportamentului Coreei de Nord

Administraţia Chinei a respins, sâmbătă, criticile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, privind tolerarea de către Beijing a comportamentului periculos al regimului Coreei de Nord.

1143 afișări
Imaginea articolului China respinge criticile lui Donald Trump privind tolerarea comportamentului Coreei de Nord

China respinge criticile lui Donald Trump privind tolerarea comportamentului Coreei de Nord

"Coreea de Nord se comportă foarte urât. 'S-au jucat' cu Statele Unite de ani întregi. China a ajutat foarte puţin", a transmis Donald Trump vineri prin Twitter.

Administraţia de la Beijing a reacţionat sâmbătă. Într-o conferinţă de presă organizată alături de secretarul de Stat american, Rex Tillerson, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a amintit că "într-un mod responsabil", China a alocat "multă energie şi eforturi, de-a lungul anilor, soluţionării crizei nord-coreene".

"Toată lumea cunoaşte eforturile uriaşe şi importante făcute de China", a adăugat Wang Yi, îndemnând "toate părţile", inclusiv prietenii din Statele Unite, să abordeze situaţia în mod raţional", potrivit cotidianului The Guardian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici