China respinge vehement afirmaţiile premierului din Noua Zeelandă privind activităţile militare

Administraţia de la Beijing a respins vehement, vineri, afirmaţiile premierului Noii Zeelande, Jacinda Ardern, care a denunţat, la summitul NATO, activităţile militare din ce în ce mai intense ale Chinei.

1166 afișări
Imaginea articolului China respinge vehement afirmaţiile premierului din Noua Zeelandă privind activităţile militare

China respinge vehement afirmaţiile premierului din Noua Zeelandă privind activităţile militare

Invitată la summitul NATO de la Madrid în calitatea de lider al unui stat partener, Jacinda Ardern a acuzat China că a devenit "mai incisivă" şi că încearcă să conteste din ce în ce mai mult "reglementările şi normele internaţionale". "Trebuie să reacţionăm la aceste acţiuni. Trebuie să fim fermi în privinţa ordinii bazate pe reguli, să cerem acţiuni diplomatice şi să denunţăm abuzurile asupra drepturilor omului", a afirmat Jacinda Ardern, potrivit agenţiei Bloomberg.

Administraţia de la Beijing a respins vehement, vineri, afirmaţiile premierului Noii Zeelande. "Am luat notă de comentariile relevante făcute de partea neo-zeelandeză la sesiunea NATO, care conţin anumite acuzaţii neinspirate la adresa Chinei", a reacţionat Ambasada Chinei din Wellington, catalogând drept "greşite" şi "regretabile" acuzaţiile.

"Este evident că astfel de comentarii nu contribuie la aprofundarea încrederii reciproce între ţările noastre şi la eforturile de a menţine relaţiile pe parcursul corect", a subliniat Ambasada Chinei din Noua Zeelandă.

China a semnat în aprilie un acord de securitate cu Insulele Solomon, generând preocupări că ar intenţiona intensificarea prezenţei militare în zona Pacificului. Ambasada Chinei a argumentat că acordul are rolul dezvoltării relaţiilor cu state insulare. "Dacă există într-adevăr o escaladare a tensiunilor în Pacific, nu este cauzată de cooperarea Chinei cu partenerii insulari pentru avansarea dezvoltării sustenabile. Cooperarea de acest fel nu are negătură cu aşa-numita militarizare a regiunii. Dacă militarizarea într-adevăr există în Pacificul de Sud, este clar pentru toată lumea cine alimentează aceste tensiuni", a subliniat Ambasada Chinei din Wellington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
noua zeelandă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici