China ar putea riposta împotriva Nokia şi Ericsson, dacă Uniunea Europeană va interzice echipamentele 5G ale Huawei

  • China ia în calcul să riposteze împotriva producătorilor Nokia şi Ericsson, dacă UE va interzice echipamentele 5G ale Huawei
  • Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie au impus deja măsuri care interzic operatorilor de telecom să folosească în reţelele lor echipamente 5G produse de compania chinezească Huawei
  • Ericsson şi Nokia sunt beneficiarii deciziilor adoptate de cele două ţări
991 afișări
Imaginea articolului China ar putea riposta împotriva Nokia şi Ericsson, dacă Uniunea Europeană va interzice echipamentele 5G ale Huawei

Sursa FOTO: Profimedia

Chiar ar putea riposta împotriva companiilor Nokia şi Ericsson, dacă Uniunea Europeană va urma exemplul SUA şi Marii Britanii de a interzice folosirea echipamentelor 5G produse de Huawei, relatează Wall Street Journal, care citează surse din interior.

Marea Britanie a decis să interzică operatorilor de telecom să mai achiziţioneze echipament produs de compania chinezească Huawei începând cu sfârşitul acestui an. De asemenea, guvernul Boris Johnson a impus ca toate componentele Huawei din reţelele 5G ale ţării să fie înlăturate până în 2027.

În urma acestor decizii, suedezii de la Ericsson şi finlandezii de la Nokia sunt principalii beneficiari.

Autorităţile chineze iau în calcul să controleze exporturile, lucru ce ar putea împiedica Ericcson şi Nokia să mai trimită produse fabricate în China spre alte ţări, a mai explicat sursa citată.

Uniunea Europeană nu a interzis explicit Huawei, dar a emis un set de standarde de securitate pe care statele membre trebuie să le aplice atunci când se folosesc de furnizori consideraţi cu risc ridicat.

Nokia şi Ericsson nu au făcut comentarii pe acest subiect.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici