China salută eşecul referendumului din Taiwan privind aderarea la ONU

China a salutat eşecul referendumului organizat în Taiwan privind aderarea ţării la Naţiunile Unite, a anunţat presa taiwaneză.

59 afișări
Imaginea articolului China salută eşecul referendumului din Taiwan privind aderarea la ONU

China salută eşecul referendumului din Taiwan privind aderarea la ONU (Imagine: Mediafax Foto)

Referendumul ar fi stabilit dacă această ţară urma să adere la Naţiunile Unite cu numele de "Taiwan", şi nu cu cel oficial, Republica Chineză.

Votul a fost organizat concomitent cu alegerile prezidenţiale de sâmbătă, câştigate de candidatul Partidului Naţionalist, din opoziţie, Ma Ying-jeou, care promite consolidarea cooperării economice şi negocierilor politice cu China.

Aderarea la Naţiunile Unite a devenit imposibilă, deoarece doar 23 de state recunosc Taiwanul.

"Administraţia lui Chen Shui-bian a organizat un referendum privind aderarea la Naţiunile Unite cu numele de «Taiwan», însă acel vot a eşuat, fapt care arată că poporul nu este în favoarea celor care pledează pentru independenţa Taiwanului", a declarat Li Weiyi, purtător de cuvânt al Biroului chinez pentru probleme legate de Taiwan.

Statele Unite, Rusia şi Marea Britanie au criticat acest referendum, organizat concomitent cu scrutinul prezidenţial.

Preşedintele american George W. Bush l-a felicitat pe Ma pentru victoria obţinută şi a cerut intensificarea dialogului dintre Taiwan şi China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici