China şi-a intensificat activitatea de spionaj în Germania. Oficialii sunt sfătuiţi să fie vigilenţi

  • Serviciul german de contrainformaţii a avertizat oficialii şi factorii de decizie politică că Beijingul şi-a intensificat activitatea de spionaj în Germania.
  • Pentru Berlin reprezintă un nou semn de îngrijorare privind securitatea naţională în ceea ce priveşte relaţiile cu superputerea asiatică.
1015 afișări
Imaginea articolului China şi-a intensificat activitatea de spionaj în Germania. Oficialii sunt sfătuiţi să fie vigilenţi

Sursa: AP / Mediafax Foto

Conducerea Chinei şi-a intensificat în mod semnificativ eforturile de a obţine informaţii în ultimii ani şi "a construit o reţea mondială de contacte şi se străduieşte în mod constant să o extindă", a declarat Oficiul Federal german pentru Protecţia Constituţiei într-un aviz publicat în weekend.

Organismul de contraspionaj a precizat că Departamentul Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (IDCPC) a jucat un rol central în acest efort şi a îndemnat oficialii germani să fie vigilenţi în interacţiunile lor cu reprezentanţii acestuia, potrivit Bloomberg.

"Manifestaţi o prudenţă şi o reţinere deosebită atunci când contactaţi IDCPC sau pe membrii săi", se arată în notă, subliniind că trebuie evitate orice acţiuni care ar putea fi interpretate ca fiind o cooperare cu un serviciu secret străin în conformitate cu legislaţia germană.

Un raport separat publicat de guvernul german la începutul acestei luni a inclus China pe o listă de ţări "cu activităţi masive de spionaj" în Germania, alături de Rusia, Iran şi Turcia.

Administraţia cancelarului Olaf Scholz încearcă să reducă dependenţa Germaniei de China şi face presiuni asupra celor mai mari companii germane pentru a se asigura că riscurile lor în China sunt gestionabile, ca parte a unor eforturi mai ample de resetare a relaţiilor cu guvernul de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici