China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii americani

232 afișări
Imaginea articolului China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii americani

China va simplifica solicitările de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând documentele necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze din Washington, scrie sâmbătă Reuters.

Solicitanţii de vize turistice în SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervări de bilete de avion, rezervări de hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei.

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Aceştia vor putea vizita China, în următoarele 12 luni, pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize la 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei de Covid din cauza politicilor stricte de control impuse.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% faţă de 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici