China strânge relaţiile cu Australia. Vizită după şapte ani

Premierul chinez Li Qiang va sosi sâmbătă în Australia pentru o vizită de patru zile, a declarat marţi premierul australian Anthony Albanese, prima a unui premier chinez în Australia din 2017.

Urmărește
197 afișări
Imaginea articolului China strânge relaţiile cu Australia. Vizită după şapte ani

Li Qiang

Vizita va reprezenta „un alt pas important în stabilizarea relaţiei noastre cu China”, le-a spus Albanese reporterilor din Canberra, potrivit Reuters.

Li va vizita oraşul Adelaide, capitala Canberra şi o regiune din Australia de Vest. Ambii lideri se vor întâlni cu oameni de afaceri australieni şi chinezi la o masă rotundă în Australia de Vest.

China este cel mai mare partener comercial al Australiei.

În 2020, China a impus restricţii comerciale asupra unor produse agricole şi minerale australiene din cauza unei dispute diplomatice. Ulterior, restricţiile au fost anulate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
premier,
china,
australia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici