China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică

China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, demonstrând o capabilitate care a luat prin surprindere serviciile de informaţii americane, relatează Financial Times, citând cinci surse anonime.

7994 afișări
Imaginea articolului China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică

China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică

Raportul arată că armata chineză a lansat o rachetă care transporta un planor hipersonic care a zburat prin spaţiul orbital, înconjurând globul pământesc înainte de a se îndrepta spre ţinta sa, pe care a ratat-o cu aproximativ 40 de km.

"Testul a arătat că China a făcut progrese uluitoare în ceea ce priveşte armele hipersonice şi că este mult mai avansată decât au crrezut oficialii americani", se arată în raport/

Statele Unite şi Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice, iar luna trecută Coreea de Nord a declarat că a testat o rachetă hipersonică nou dezvoltată.

La o paradă din 2019, China a prezentat armamentul avansat, inclusiv racheta sa hipersonică, cunoscută sub numele de DF-17.

Rachetele balistice zboară în spaţiul cosmic înainte de a cădea pe traiectorii abrupte la viteze mai mari. Apărarea împotriva armelor hipersonice este dificilă, pentru că zboară spre ţinte la altitudini mai mici, dar pot atinge de peste cinci ori viteza sunetului - sau aproximativ 6.200 km pe oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici