China susţine că o dronă indiană i-a invadat spaţiul aerian. Incidentul ar putea provoca tensiuni suplimentare între cele două ţări

O dronă a Indiei a "invadat spaţiul aerian al Chinei şi s-a prăbuşit" pe teritoriul acestei ţări, a anunţat joi armata chineză, un incident care ar putea provoca tensiuni suplimentare de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, relatează site-ul BBC News.

1236 afișări
Imaginea articolului China susţine că o dronă indiană i-a invadat spaţiul aerian. Incidentul ar putea provoca tensiuni suplimentare între cele două ţări

China susţine că o dronă indiană i-a invadat spaţiul aerian

"Această acţiune din partea Indiei a încălcat suveranitatea teritorială a Chinei. Ne exprimăm nemulţumirea şi opoziţia puternică. Forţele de apărare a frontierei Chinei au avut o atitudine profesionistă şi responsabilă în efectuarea unei inspecţii a dispozitivului. Ne vom îndeplini misiunea de a apăra cu hotărâre suveranitatea şi securitatea naţională a Chinei", a declarat Zhang Shuili, un înalt oficial militar chinez, potrivit unui comunicat al ministerului Apărării de la Beijing.

Potrivit armatei chineze, incidentul a avut loc "acum câteva zile", fără a fi oferite detalii suplimentare sau o locaţie exactă.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au înrăutăţit în această vară, când a izbucnit o dispută asupra unui platou himalayan. India a anunţat că se opune unei încercări chineze de a extinde un drum pe platoul Doklam/Donglang, la graniţa dintre China, India şi Bhutan.

China şi Bhutan au revendicări concurente pe acest platou, iar India susţine cererile Bhutanului. După trei săptămâni de escaladare a tensiunilor, disputa s-a încheiat în luna august, când ambele ţări şi-au retras trupele din zonă.

India şi China s-au confruntat militar în privinţa graniţei în 1962, iar neînţelegerile au rămas în mai multe domenii, provocând o creştere periodică a tensiunilor. În noiembrie 2017, China a criticat vizita preşedintelui indian Ram Nath Kovind în statul Arunachal Pradesh, revendicat de către China.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici