Incendii în California: Aproximativ 200.000 de persoane au primit ordine de evacuare după ce focul s-a extins masiv/ Autostrăzi şi şcoli, închise

Autorităţile din statul american California au emis, joi, ordine de evacuare pentru aproximativ 200.000 de locuitori, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie s-au extins în ultimele ore, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1113 afișări
Imaginea articolului Incendii în California: Aproximativ 200.000 de persoane au primit ordine de evacuare după ce focul s-a extins masiv/ Autostrăzi şi şcoli, închise

Incendii de amploare în California: Aproximativ 200.000 de persoaneau primit ordine de evacuare

Sute de case din zona metropolitană a Los Angelesului şi dincolo de aceasta au fost distruse începând de luni, dar pompierii nu au reuşit să ajungă şi în zonele greu afectate pentru a avea date exacte privind pagubele. Incendiile sunt controlate doar în proporţie de 5%.

Cele cinci focare de incendiu au provocat închiderea unor autostrăzi, şcoli şi muzee, au întrerupt producţiile TV şi au generat un nor de fum periculos deasupra regiunii. Deocamdată nu au fost înregistrate decese, fiind raportate doar câteva persoane rănite.

Numărul locuitorilor afectaţi în California a ajuns la 46.000. Peste 300 de angajaţi ai Departamentului de Pompieri din Los Angeles intervin la faţa locului, iar la nivel statal sunt peste 2.000 de membri ai serviciilor de intervenţie.

Serviciul american de meteorologie a extins avertizarea de cod roşu în mare parte din regiunea Californiei de Sud până sâmbătă. Vântul puternic, de până la 129 de kilometri la oră, favorizează extinderea focului.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici