China transmite că nu este responsabilă pentru criza nucleară nord-coreeană

China respinge solicitările repetate ale preşedintelui american, Donald Trump, de a convinge Coreea de Nord să renunţe la programul nuclear, anunţând că ”teoria reponsabilităţii Beijingului” trebuie să înceteze, informează The Guardian.

1921 afișări
Imaginea articolului China transmite că nu este responsabilă pentru criza nucleară nord-coreeană

China transmite că nu este responsabilă pentru criza nucleară nord-coreeană (Imagine: Hepta)

Tensiunile s-au intensificat în Peninsula Coreee după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

”Recent, anumite persoane, au discutat despre problema nucleară din peninsula coreeană şi au evidenţiat aşa zisa ”teorie a responsabilităţii Chinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe de la Beijing, fără a face referiri specifice.

”Consider că asta demonstrează ori lipsa unei cunoaşteri complete şi corecte a acestui subiect, sau există motive ascunse pentru a încerca să se transfere responsabilitatea”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici