China trimite trupe în Rusia. Moscova organizează exerciţii militare comune cu ţările "prietene"

Trupele chineze se vor deplasa în Rusia pentru a lua parte la exerciţii militare comune conduse de ţara gazdă şi la care participă India, Belarus, Mongolia, Tadjikistan şi alte ţări, a declarat miercuri Ministerul chinez al Apărării.

1382 afișări
Imaginea articolului China trimite trupe în Rusia. Moscova organizează exerciţii militare comune cu ţările "prietene"

Participarea Chinei la exerciţiile comune nu are "nicio legătură cu situaţia internaţională şi regională actuală", a precizat ministerul într-un comunicat.

Luna trecută, Moscova a anunţat că intenţionează să organizeze exerciţiile "Vostok" în perioada 30 august - 5 septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina. Kremlinul a precizat atunci că vor participa unele forţe străine, fără a le numi, potrivit Reuters.

Ultimele exerciţii de acest gen au avut loc în 2018, când China a participat pentru prima dată.

Ministerul Apărării din China a declarat că participarea sa la exerciţii face parte dintr-un acord bilateral anual de cooperare în curs de desfăşurare cu Rusia.

"Scopul este de a aprofunda cooperarea practică şi prietenoasă cu armatele ţărilor participante, de a spori nivelul de colaborare strategică între părţile participante şi de a consolida capacitatea de a răspunde la diverse ameninţări la adresa securităţii", se arată în comunicat.

Sub conducerea preşedintelui chinez Xi Jinping şi a omologului său rus Vladimir Putin, Beijingul şi Moscova au devenit din ce în ce mai apropiate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici