China va "începe un război" dacă Taiwanul îşi declară independenţa

China va "începe un război" dacă Taiwanul îşi declară independenţa, afirmă ministrul chinez al Apărării.

4787 afișări
Imaginea articolului China va "începe un război" dacă Taiwanul îşi declară independenţa

China va "începe un război" dacă Taiwanul îşi declară independenţa

Beijingul "nu va ezita să pornească un război, indiferent de costuri", dacă Taiwanul îşi va declara independenţa, i-ar fi spus ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, omologului său american, Lloyd Austin, în cadrul unei întâlniri în marja summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

Austin a cerut Chinei "să se abţină de la alte acţiuni destabilizatoare" în Taiwan, se arată într-o declaraţie americană emisă după prima rundă de discuţii.

Ministerul de Externe din Taiwan a denunţat pretenţiile "absurde" ale Chinei privind suveranitatea şi a mulţumit SUA pentru demonstraţia de sprijin, scrie The Guardian.

"Taiwanul nu a fost niciodată sub jurisdicţia guvernului chinez, iar poporul taiwanez nu va ceda în faţa ameninţărilor cu forţa din partea guvernului chinez", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Joanne Ou.

Departamentul american al apărării a declarat că Austin "a reafirmat importanţa păcii şi a stabilităţii în Taiwan, opoziţia faţă de schimbările unilaterale ale status quo-ului şi a cerut Chinei să se abţină de la alte acţiuni destabilizatoare faţă de Taiwan".

Tensiunile legate de Taiwan au escaladat, în special din cauza creşterii numărului de incursiuni ale avioanelor chinezeşti în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a insulei.

Joe Biden, în timpul unei vizite în Japonia în luna mai, a declarat că Washingtonul va apăra militar Taiwanul dacă acesta va fi atacat de China. De atunci, Casa Albă a insistat asupra faptului că politica sa de "ambiguitate strategică" cu privire la posibilitatea de a interveni sau nu s-a schimbat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici