China va organiza o loterie pentru a ajuta victimele seismului

China va lansa o loterie naţională pentru a strânge fondurile necesare asistării victimelor seismului violent produs lunea trecută şi intensificării eforturilor de reconstrucţie, a dezvăluit, vineri, publicaţia The Beijing Times.

13 afișări
Imaginea articolului China va organiza o loterie pentru a ajuta victimele seismului

China va organiza o loterie pentru a ajuta victimele seismului (Imagine: Mediafax Foto)

Loteria "va fi lansată rapid în toate regiunile", imediat ce proiectul va fi acceptat de Guvern, a declarat ministrul Afacerilor Civile, Li Xueju, citat de cotidianul chinez.

Fondurile strânse vor fi alocate eforturilor de ajutorare a victimelor seismului şi de reconstrucţie, a adăugat ministrul.

Loteriile reprezintă o activitate profitabilă pentru autorităţile chineze. În 2006, biletele de loterie au dus la un profit în valoare de 363 de miliarde de yuan (33 de miliarde de euro), potrivit presei oficiale.

Li a precizat, de asemenea, că familiile în care a avut loc un deces din cauza seismului vor primi suma de 5.000 de yuan (circa 457 de euro), potrivit cotidianului chinez.

Seismul din 12 mai s-a soldat cu 55.239 de morţi confirmaţi şi 24.949 de dispăruţi în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, cea mai afectată, a anunţat vineri viceguvernatorul Li Chengyun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici