China va sancţiona companiile din SUA implicate în vânzarea avioanelor F-16 Taiwanului

China a denunţat, miercuri, decizia Administraţiei Donald Trump de a vinde 66 de avioane de vânătoare F-16 Taiwanului, avertizând că va sancţiona companiile americane implicate în acest contract, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

597 afișări
Imaginea articolului China va sancţiona companiile din SUA implicate în vânzarea avioanelor F-16 Taiwanului

China va sancţiona companiile din SUA implicate în vânzarea avioanelor F-16 Taiwanului

"China va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele, inclusiv prin impunerea de sancţiuni asupra companiilor americane implicate în vânzarea acestor arme Taiwanului", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Departamentul de Stat de la Washington a aprobat marţi eventuala vânzare către Taiwan a 66 de avioane multirol de tip F-16V.

Statele Unite vor "suporta toate consecinţele" dacă vor vinde Taiwanului avioane multirol F-16, a avertizat recent Administraţia de la Beijing.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt deja tensionate din cauza conflictului comercial şi a crizei din Hong Kong.

Beijingul consideră Taiwanul provincie chineză şi a intensificat prezenţa militară în jurul insulei de când a fost instalat la putere la Taipei, în mai 2016, preşedintele cu tendinţe separatiste Tsai Ing-Wen.

Taguri:
china,
sua,
taiwan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici