China vrea intensificarea cooperării cu Rusia în cadrul unor "iniţiative de securitate globală"

China intenţionează să intensifice colaborarea cu Rusia la nivel militar şi în cadrul unor "iniţiative de securitate globală", anunţă Ministerul Apărării de la Beijing, conform agenţiei The Associated Press.

523 afișări
Imaginea articolului China vrea intensificarea cooperării cu Rusia în cadrul unor "iniţiative de securitate globală"

China vrea intensificarea cooperării cu Rusia în cadrul unor "iniţiative de securitate globală"

"Comunicarea strategică şi cooperarea practică între armatele Chinei şi Rusiei nu au încetat deloc să se îndrepte spre un nivel mai înalt", a declarat joi Tan Kefei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Beijing.

Preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin au stabilit "noi puncte de consens", care vor servi ca "model al viitoarelor relaţii", a precizat Tan Kefei, referindu-se la recenta întâlnire a liderilor Chinei şi Rusiei.

Oficialul chinez a precizat că cele două ţări vor continua patrulele aeriene şi maritime comune şi exerciţiile de antrenament militar. "Vom acţiona în sensul implementării iniţiativelor de securitate globală şi pentru asigurarea corectitudinii internaţionale şi a justiţiei", a subliniat Tan Kefei.

Administraţia de la Washington suspectează că Beijingul analizează posibilitatea de a furniza armament letal Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici