China vrea intensificarea cooperării cu Statele Unite

China aşteaptă să coopereze cu Statele Unite în regiunea Asiei, a afirmat sâmbătă Liu Zhenmin, adjunctul ministrului chinez de Externe, imediat după întrevederea dintre premierul chinez, Wen Jiabao, şi preşedintele SUA, Barack Obama.

346 afișări
Imaginea articolului China vrea intensificarea cooperării cu Statele Unite

Wen Jiabao şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite sunt un actor important în Asia după al II-lea Război Mondial. Aşteptăm să cooperăm cu Statele Unite în această regiune", a declarat oficialul chinez, cu ocazia summitului Asiei de Est (EAS), organizat pe insula Bali (Indonezia).

Barack Obama s-a întâlnit, sâmbătă dimineaţa, cu premierul chinez Wen Jiabao, în cadrul Summit-ului Asiei de Est (EAS), organizat pe insula indoneziană Bali.

Relaţiile Washingtonului cu Beijingul s-au deteriorat în ultima săptămână, China primind cu foarte multă răceală angajamentul sporit al Statelor Unite în regiune, mai ales anunţul unei suplimentări a prezenţei militare americane în Australia. Wen Jiabao a criticat dur această abordare, calificând-o drept o "ingerinţă" a Statelor Unite în diferendele teritoriale în care sunt implicate China şi ţările riverane Mării Chinei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici