China vrea să dezvolte un bombardier strategic cu autonomie mare

Armata Chinei intenţionează să dezvolte un nou tip de bombardier cu autonomie lungă, pentru a putea distruge eventuale ţinte situate în zone îndepărtate din Oceanul Pacific, afirmă surse militare citate de presa chineză.

468 afișări
Imaginea articolului China vrea să dezvolte un bombardier strategic cu autonomie mare

China vrea să dezvolte un bombardier strategic cu autonomie mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandanţii militari chinezi au stabilit, în cursul unei reuniuni desfăşurate luni, că este necesar un nou bombardier, cu autonomie lungă, capabil să atingă ţinte din Insulele Kurile, Bonin, Insulele Mariane şi Caroline, situate în Oceanul Pacific.

Forţele Aeriene chineze au semnalat intenţia de a avea un bombardier strategic cu autonomia de cel puţin 8.000 de kilometri. Avionul militar ar urma să aibă capacitatea de a transporta zece tone de muniţie.

Armata chineză consideră că proiectul, inspirat din modelul bombardierului american B-2, are o "importanţă strategică" pentru poziţionarea geopolitică a Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici