Chinezii cumpără proprietăţi în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

Mulţi chinezi au decis să investească într-o reşedinţă în străinătate, în special în Thailanda, pentru a se proteja în cazul apariţiei unei epidemii asemănătoarea celei de COVID-19. De asemenea, chinezii încearcă să se protejeze împotriva problemelor economice din China, potrivit Reuters.

1397 afișări
Imaginea articolului Chinezii cumpără proprietăţi în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

Chinezii cumpără proprietăţi în Thailanda pentru a se proteja de o nouă criză mondială

Thailanda a fost cea mai populară destinaţie externă pentru turiştii chinezi în timpul vacanţei de Ziua Muncii din luna mai, conform statisticii realizate de Trip.com. În plus, Thailanda se aşteaptă la cel puţin cinci milioane de vizitatori chinezi în acest an.

Deşi numărul este mai mic decât cel înregistrat înainte de pandemie, turiştii chinezi reprezintă aproximativ o treime din totalul estimat de sosiri. Turiştii chinezi sunt importanţi pentru economia Thailandei nu doar ca număr, ci şi în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare. Mulţi chinezi vor să cumpere proprietăţi, fiind atraşi de şcolile internaţionale bune şi de facilităţile medicale de calitate din Thailanda.

„Există cu siguranţă o cerere din partea Chinei pentru proprietăţi în Thailanda. Chinezii îşi cumpără case, îşi trimit copiii la şcoli internaţionale şi îşi pun părinţii să vină în Thailanda pentru a avea grijă de nepoţi", a declarat Mesak Chunharakchot, preşedintele Asociaţiei imobiliare thailandeze.

Cele mai căutate sunt proprietăţile din marile oraşe, din Chiang Mai, în nordul muntos, din staţiunea balneară Pattaya de pe coasta de est şi din regiunea nord-estică Isan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici