Chinezii sapă o gaură de peste 11.000 de metri adâncime în deşert

Chinezii sapă o gaură adâncă de peste 11.000 de metri în deşert pentru a studia straturile pământului aflate la mare adâncime, potrivit Sky News.

3728 afișări
Imaginea articolului Chinezii sapă o gaură de peste 11.000 de metri adâncime în deşert

BING AI/DALL-E

Forajul va trece prin cel puţin 10 straturi ale pământului, iar probele colectate vor fi transportate la suprafaţă pentru a fi studiate de specialişti.

Operaţiunea a început marţi în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, într-o zonă cu sol dur şi cu numeroase necunoscute în subteran. Chinezii şi-au propus să depăşească adâncimea de 11.000 de metri şi folosesc unele echipamente care cântăresc peste 2.000 de tone.

Dacă vor reuşi să ajungă la adâncimea planificată de 11.100 de metri, chinezii nu vor depăşi recordul privind cea mai mare gaură realizată vreodată de om.

Recordul în vigoare este din 1979 şi a fost stabilit în cadrul Kola Superdeep Borehole, un proiect sovietic realizat în apropierea graniţei cu Norvegia. Groapa sovieticilor a avut adâncimea de 12.262 de metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici