CIA încalcă dreptul la confidenţialitate al civililor prin spionaj. Agenţia de informaţii americană a fost dată în judecată

  • Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată CIA şi pe fostul director Mike Pompeo pentru că au fost filaţi atunci când îl vizitau pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange
  • Toţi cei vizaţi de ancheta CIA se simt nedreptăţiţi pentru că dreptul la confidenţialitate le-a fost încălcat
  • Nu este prima dată când Agenţia Centrală de Informaţii se confruntă cu acuzaţii de spionaj din partea propriilor cetăţeni
953 afișări
Imaginea articolului CIA încalcă dreptul la confidenţialitate al civililor prin spionaj. Agenţia de informaţii americană a fost dată în judecată

Sursa foto: Profimedia

Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată CIA şi pe fostul director Mike Pompeo pentru că au fost urmăriţi atunci când îl vizitau pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în timpul şederii sale la ambasada Ecuadorului din Londra. Printre reclamanţi se numără jurnaliştii Charles Glass şi John Goetz şi avocaţii Margaret Kunstler şi Deborah Hrbek, care l-au reprezentat pe Assange.

CIA, sub conducerea lui Pompeo, a încălcat dreptul la confidenţialitate al jurnaliştilor şi avocaţilor americani, prin spionaj nejustificat.

„Constituţia Statelor Unite îi protejează pe cetăţenii americani de excesul guvernului său chiar şi atunci când activităţile au loc într-o ambasadă străină dintr-o ţară străină”, a declarat Richard Roth, avocatul principal care îi reprezintă pe reclamanţi.

Din dosar reiese faptul că jurnaliştii şi avocaţii au fost obligaţi să-şi predea dispozitivele electronice înainte de vizitele lor la Assange către Undercover Global S.L., o companie privată de securitate care la acea vreme asigura paza ambasadei. Undercover Global S.L. a copiat datele de pe dispozitivele lăsate în grijă şi le-a furnizat către CIA.

Nu este prima dată când Agenţia Centrală de Informaţii colectează date despre cetăţenii americani. Mai mulţi parlamentari au susţinut în trecut că agenţia deţine un depozit secret în care ţin stocate informaţii despre activităţile de spionaj pe plan intern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici