CIA: Rusia ar putea ataca Ucraina miercuri, pe 16 februarie, notează Der Spiegel

Situaţia din Ucraina, din ce în ce mai tensionată: SUA i-au avertizat pe aliaţii din Europa că se tem de un atac rusesc programat pentru miercuri.

19853 afișări
Imaginea articolului CIA: Rusia ar putea ataca Ucraina miercuri, pe 16 februarie, notează Der Spiegel

Serviciile de informaţii americane au emis un avertisment urgent către aliaţii NATO cu privire la un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei. Potrivit informaţiilor, atât Serviciul Secret al SUA, CIA, cât şi armata SUA, au informat vineri guvernul federal şi alte state NATO că, pe baza unor noi informaţii, există temeri că atacul ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie.

Potrivit mai multor diplomaţi şi oficiali militari, Statele Unite au oferit multe detalii despre briefing-urile secrete, notează Der Spiegel. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum şi unităţile ruse individuale şi sarcinile pe care urmează să şi le asume. 16 februarie a fost stabilită ca fiind data posibilă pentru începerea invaziei.

Cu toate acestea, nu se poate spune sigur că atacul va avea loc, auzindu-se de mult timp că mijlocul lunii februarie ar fi momentul „oportun” pentru invazie. Mai mult decât atât, nu este exclus ca noua informaţie să fie răspândită de autorităţile din SUA, în mod deliberat, pentru a încurca planurile Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici