Cinci copii au fost răniţi într-un nou atac comis la o grădiniţă din China

Cinci copii şi un educator de la o grădiniţă din estul Chinei au fost răniţi vineri cu un ciocan de un atacator care ulterior şi-a dat foc, în cel mai recent atac dintr-o întreagă serie de violenţe de acest fel care au avut loc în China, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

15 afișări
Imaginea articolului Cinci copii au fost răniţi într-un nou atac comis la o grădiniţă din China

Cinci copii au fost răniţi într-un nou atac comis la o grădiniţă din China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acesta este cel de-al treilea atac comis într-o instituţie de învăţământ începând de miercuri şi al patrulea în decurs de o lună. Atacurile au provocat îngrijorare şi au dus la consolidarea măsurilor de securitate în cadrul unor instituţii de învăţământ, potrivit presei.

Din 23 martie au fost înregistrate trei atacuri cu cuţit vizând şcolari sau copii de grădiniţă. Atacurile s-au soldat cu opt morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Noua dramă s-a produs la Weifang, în provincia Shandong. Autorul atacului, un fermier numit Wang Yonglai, a pătruns pe motocicletă într-o grădiniţă, unde a început să îi lovească pe copii cu un ciocan, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

În afară de cinci copii, un educator care a încercat să intervină a fost de asemenea rănit, fiind lovit la picior.

Bărbatul a aruncat benzină pe el în timp ce ţinea doi copii în braţe, apoi şi-a dat foc într-o şcoală din Weifang, în provincia Shandong, a anunţat agenţia, care a citat un purtător de cuvânt al municipalităţii.

Cadrele didactice i-au recuperat imediat pe cei doi copii care, împreună cu alţi trei copii răniţi, au fost duşi la spital, unde se aflau într-o stare stabilă, potrivit aceleiaşi surse. Wang a murit pe loc.

Ca o reacţie la recentele atacuri, instituţiile de învăţământ din mai multe provincii au ordonat consolidarea dispozitivului lor de securitate, folosirea de paznici cu program permanent şi interzicerea accesului în instituţiile de învăţământ a vizitatorilor neautorizaţi, dar şi crearea unor planuri de evacuare pentru situaţii de urgenţă, potrivit presei.

Autorităţile ar fi intensificat de asemenea patrulele de poliţie în apropierea campusurilor, precum şi monitorizarea persoanelor cunoscute ca prezentând tulburări psihice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici