Cinci imigranţi morţi, alţi 1.800, salvaţi de autorităţi în încercarea de a traversa Mediterana

Cinci imigraţi au murit şi alţi 1.800 au fost salvaţi de Paza de Coastă a Italiei, în weekend, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge pe continent, pe mai multe bărci supraaglomerate, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

144 afișări
Imaginea articolului Cinci imigranţi morţi, alţi 1.800, salvaţi de autorităţi în încercarea de a traversa Mediterana

Cinci imigranţi morţi, alţi 1.800, salvaţi de autorităţi în încercarea de a traversa Mediterana (Foto: AFP / Arhivă)

Duminică, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă a Italiei a declarat că aproximativ 1.800 de imigranţi au fost salvaţi de pe mai multe vase supraaglomerate în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european.

Operaţiunea de salvare a avut loc sâmbătă, când autorităţile italiene au descoperit şapte vase supraaglomerate plutind pe Marea Mediterană, care transportau imigranţi. Într-una dintre bărcile pneumatice, care transporta 212 pasageri, au fost descoperite cinci persoane decedate. Cauzele morţii acestora nu au fost încă stabilite, afirmă un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă italiene.

Mulţi dintre imigranţii şi refugiaţii care încearcă să traverseze Marea Mediterană provin din Orientul Mijlociu şi din Africa, de unde emigrează din cauza sărăciei şi a violenţei din aceste zone. De la începutul anului, aproximativ 2.000 de persoane au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană, iar în 2014, circa 3.500.

Deşi naţionalităţile persoanelor salvate în cursul operaţiunii de sâmbătă nu au fost stabilite, aproximativ un sfert dintre cei care au imigrat provin din Eritree, Nigeria, Somalia, Sudan şi Siria, potrivit agenţiei Naţiunilor Unite care se ocupă de problema refugiaţilor.

De asemenea, de la începutul anului, în Italia au sosit aproximativ 90.000 de imigranţi, iar, în 2014, circa 170.000 de persoane. Mulţi dintre aceştia se îndreaptă către nordul Europei, încercând, de exemplu, să ajungă din Franţa spre Marea Britanie, prin Eurotunelul care leagă cele două ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici