Cinci morţi într-o mină de cărbune din Spania, în urma unei scurgeri de gaz

Şase persoane au murit şi cinci au fost spitalizate luni după ce au fost intoxicate în urma unei scurgeri de gaz într-o mină de cărbune de la Santa Lucia, în apropiere de Leon, în nord-vestul Spaniei, au anunţat serviciile de salvare din regiune.

84 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi într-o mină de cărbune din Spania, în urma unei scurgeri de gaz

Cinci morţi într-o mină de cărbune din Spania, în urma unei scurgeri de gaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt şase morţi", a anunţat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de salvare pentru AFP. Un bilanţ anterior anunţa cinci morţi.

"Alte cinci persoane atinse au fost conduse la spital, la Leon. Trei ambulanţe şi un elicopter medicalizat au fost trimise la faţa locului", au adăugat salvatorii.

"Se pare că este vorba despre o scurgere de metan", a declarat pentru televiziune Francisco Castanon, primarul comunei Pola de Gordon, unde se află Santa Lucia.

Serviciile de salvare au anunţat că au fost alertate printr-un apel telefonic care le avertiza că tocmai s-a produs o scurgere de gaz în galeriile Emilio del Valle, adaugând că "zece persoane, cel puţin", se aflau înăuntru.

Aflate în restructurare de aproximativ 20 de ani, minele spaniole de cărbune s-au închis pe rând. Însă aproximativ 40 continuă să funcţioneze, în principal în nordul ţării, unde muncesc aproximativ 8.000 de mineri.

În 2012, mineri spanioli s-au aflat în grevă timp de câteva luni, protestând faţă de reducerea ajutoarelor publice, care pun în pericol, în opinia lor, supravieţuirea unor regiuni întregi în care activităţile economice se bazează pe extracţia cărbunelui.

Bruxelles-ul a impus încetarea acordării de subvenţii de stat sectorului minier, până cel mai târziu în 2018. Potrivit sindicatelor, minele susţin în mod direct sau indirect până la 30.000 de persoane în Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici