Cinci români au murit într-un accident rutier, în Ungaria

Cinci persoane au murit pe loc în urma coliziunii între maşina înmatriculată în Spania în care se aflau aceştia şi un camion românesc pe o şosea din sudul Ungariei, în apropiere de Szeged, a anunţat luni un purtător de cuvânt al poliţiei regionale.

222 afișări
Imaginea articolului Cinci români au murit într-un accident rutier, în Ungaria

Cinci români au murit într-un accident rutier, în Ungaria

Accidentul s-a produs la ora locală 04.00 (05.00 ora României), pe drumul 43 în regiunea Klarafalva, la 26 de kilometri est de Szeged, a precizat Szilvana Tuczakov din cadrul poliţiei regionale Csongrad.

Pompierii se află la faţa locului pentru a oferi ajutor, traficul în zonă fiind deviat, potrivit aceleiaşi surse.

Cele cinci persoane sunt cetăţeni români

Cele cinci persoane aflate la bordul maşinii înmatriculate în Spania sunt de naţionalitate română, a declarat pentru agenţia EFE purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, relatează El Confidencial, în ediţia electronică.

Potrivit primelor informaţii, automobilul a schimbat banda pentru a depăşi un alt vehicul şi s-a lovit frontal cu un camion înmatriculat în România.

Pasagerii autoturismului, între care şi un copil în vârstă de 12 ani, toţi cetăţeni români, au murit pe loc, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Cei cinci români aveau rezidenţă în Spania

Cei cinci români aveau rezidenţă în Spania, a declarat pentru MEDIAFAX viceconsulul României la Szeged, Răzvan Ciolcă.

Viceconsulul României la Szeged a precizat că cele cinci victime sunt cetăţeni români rezidenţi în Spania şi se aflau într-un autoturism înmatriculat în Spania care s-a ciocnit cu un autocamion cu număr de înmatriculare românesc.

"Este vorba despre trei bărbaţi, o femeie şi un copil care au decedat", a spus Ciolcă.

El a mai precizat că şoferul autocamionului românesc a fost, la rândul său, rănit uşor, dar că nu a avut nevoie de spitalizare.

"Şoferul autocamionului a fost rănit uşor, dar nu a avut nevoie de spitalizare. El se află în prezent la audieri la Poliţia din Szeged, iar persoanele decedate au fost transportate la morga din localitate", a adăugat viceconsulul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici