Cincisprezece persoane, executate în Iordania, inclusiv pentru acte de terorism

Cincisprezece persoane au fost executate sâmbătă în Iordania, 10 dintre acestea fiind acuzate că ar fi întreprins acţiuni teroriste, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mohammad al Momani, citat de The Guardian.

666 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece persoane, executate în Iordania, inclusiv pentru acte de terorism

Cincisprezece persoane, executate în Iordania, inclusiv pentru acte de terorism (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului iordanian, printre cei executaţi se afla o persoană care a fost în anul 2016 condamnată pentru un atac asupra unui complex al serviciilor de informaţii, în urma căruia au decedat cinci persoane.

Cinci alţi condamnaţi la moarte au fost implicaţi într-un asalt asupra forţelor de securitate într-un adăpost al militanţilor din oraşul Irbid, ce a provocat moartea a şapte militanţi şi un ofiţer de poliţie.

Celelalte persoane au fost executate pentru violuri şi agresiuni sexuale, unele dintre acestea datând chiar din anul 2003.

Sentinţa pedepsei cu moartea prin spânzurare a fost reinstituită în Iordania în anul 2014, după o suspendare a pedepsei capitale între 2006 şi 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici