Ciocniri violente în Cisiordania între palestinieni şi coloniştii israelieni

Ciocniri între palestinieni şi coloniştii israelieni au avut loc vineri în apropierea oraşului Ramallah din Cisiordania, informeză Le Figaro.

684 afișări
Imaginea articolului Ciocniri violente în Cisiordania între palestinieni şi coloniştii israelieni

Ciocniri violente în Cisiordania între palestinieni şi coloniştii israelieni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Ciocnirile au început în apropierea satului Nabi Saleh, în momentul în care un grup de palestinieni şi israelieni din colonia Halamish, aflaţi în apropiere. Coloniştii au tras focuri de arme în aer.

Nabi Saleh a fost în ultimii ani unul dintre locurile unde au avut loc în mod frecvent confruntări între israelieni şi palestinieni.

În fiecare vineri, palestinienii, străini şi chiar şi israelieni demonstrează împotriva extensiei coloniei Halamish.

Parlamentul de la Tel Aviv, Knesset, a votat în favoarea unei legi prin care au fost retroactiv legalizate coloniile evreieşti construite pe terenuri private palestiniene în Cisiordania, măsură care este de aşteptat să atragă critici din partea comunităţii internaţionale. Organizaţia Naţiunilor Unite şi Autoritatea Palestiniană au condamnat vehement controversata lege adoptată de Parlamentul Israelului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici