Cincizeci de protestatari ruşi au fost arestaţi la Moscova în cadrul unui miting anti-Putin

Poliţia rusă a arestat marţi seară în centrul Moscovei aproximativ 50 de manifestanţi care îşi continuau acţiunile de protest asemănătoare unor picnicuri, începute cu o zi înainte la adresa noului mandat al lui Vladimir Putin, a constatat un jurnalist AFP.

201 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de protestatari ruşi au fost arestaţi la Moscova în cadrul unui miting anti-Putin

Cincizeci de protestatari ruşi au fost arestaţi la Moscova în cadrul unui miting anti-Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câteva sute de opozanţi s-au adunat în timpul serii în piaţa Puşkin, după ce fuseseră îndepărtaţi anterior de poliţie dintr-o altă piaţă din centrul capitalei, Cistie Prudi.

Forţele de ordine au intervenit apoi în piaţa Puşkin şi au arestat aproximativ 50 de persoane, conform jurnalistului AFP.

Militanţii au fost apoi dirijaţi către o altă piaţă din centru şi poliţia a continuat să facă arestări, conform agenţiei Interfax.

Aceşti manifestanţi, tineri şi mai puţin tineri, denunţă investitura la preşedinţie luni a lui Vladimir Putin, ales în martie graţie fraudelor masive, conform acestora.

Câteva sute de manifestanţi au petrecut noaptea de luni spre marţi în faţa monumentului eroilor din Plevna, în cartierul Kitai-Gorod în apropiere de Kremlin. Mai erau încă în jur de o sută marţi dimineaţă, înainte ca poliţia să facă aproximativ 20 de arestări pentru a dispera adunarea care se desfăşura totuşi fără pancarte sau sloganuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici