Cine este Dmitri Utkin, mort şi el în accidentul de avion de ieri. Utkin avea un rol cheie

Printre cei care se presupune că au murit alături de liderul Wagner, Evgheni Prigojin, într-un accident de avion în apropiere de Moscova se numără Dmitri Utkin, care a fost adesea descris ca fiind fondatorul sau co-fondatorul grupului de mercenari, deşi rolul său exact este incert, relatează The Guardian.

3860 afișări
Imaginea articolului Cine este Dmitri Utkin, mort şi el în accidentul de avion de ieri. Utkin avea un rol cheie

Cine este Dmitri Utkin, mort şi el în accidentul de avion de ieri. Utkin avea un rol cheie

Propriul său indicativ de apel era "Wagner", după compozitorul preferat al lui Hitler. Site-ul de investigaţii Bellingcat a scris în 2020 că Utkin avea "o fascinaţie obsesivă pentru istoria celui de-al Treilea Reich", în timp ce un alt raport recent îl descria ca fiind "plin de numeroase tatuaje naziste, inclusiv o svastică, un vultur nazist şi însemne SS".

Născut în 1970, Utkin a fost ofiţer în cadrul serviciului de informaţii militare GRU al Rusiei şi a participat în ambele războaie din Cecenia şi în Siria. De asemenea, el s-a numărat printre membrii Wagner care au luat parte la operaţiunile ruseşti din estul Ucrainei, începând din 2014, şi a primit distincţii pentru serviciile sale din partea Kremlinului.

La începutul anilor 2000, a fost timp de 10 ani comandantul Brigăzii a doua Spetsnaz a GRU la graniţa cu Estonia, înainte de a se retrage din armată. Cu toate acestea, potrivit fostei sale soţii, îi lipsea viaţa pe câmpul de luptă.

El a fost văzut ultima dată într-o înregistrare video postată de Prigozhin în iulie, în care şeful Wagner se adresa luptătorilor din Belarus, unde au fost trimişi după revolta lor eşuată cu o lună înainte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici