Cine este femeia care îl poate salva pe Donald Trump

Judecătoarea Cannon, numită de Trump în trecut, este cea care îl poate salva acum pe fostul preşedinte al SUA.

2213 afișări
Imaginea articolului Cine este femeia care îl poate salva pe Donald Trump

Femeia care îl poate salva pe Trump

Procedura împotriva fostului preşedinte, inculpat pentru documentele secrete păstrate în propria locuinţă, a fost încredinţată unui magistrat care îl ajutase deja încercând să blocheze inspecţiile federale din Mar-a-Lago.

Premiera a unui preşedinte al Statelor Unite inculpat pentru infracţiuni penale federale mai are o ipostază istorică. Este şi primul proces când judecătorul care îl conduce, guvernează juriul şi stabileşte întinderea pedepsei în caz de condamnare, a fost numit chiar de inculpat.

Acţiunea în justiţie împotriva lui Donald Trump iniţiată de procurorul special federal Jack Smith (şi încadrată în Florida deoarece presupusele fapte au fost comise în principal în Mar-a-Lago) i-a fost atribuită lui Aileen Cannon, în urma procedurii obişnuite de selecţie aleatorie, dintre cei 15 judecători activi ai Curţii din Miami.

În realitate, se pare că repartizarea procesului lui Cannon, 42 de ani, aleasă în 2020 de Trump ca judecător federal al Districtului de Sud al Floridei, a fost ghidată parţial, chiar dacă s-au respectat criteriile (cum ar fi excluderea magistraţilor care au deja sarcini mari de muncă).

Există voci care susţin că Aileen Cannon se va ocupa doar de prima parte a dosarului. În realitate, „grefierul şef” a lămurit: Cannon are un mandat deplin. Procesul va trece la o altă magistrată doar dacă aceasta va decide să renunţe. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici