Cine este Oliver Daemen, adolescentul olandez care va zbura în spaţiu alături de Jeff Bezos

  • Pe 20 iulie, Oliver Daemen, 18 ani, va deveni cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu.
  • Tatăl lui Oliver, CEO al firmei Somerset Capital Partners, a plătit milioane de euro pentru biletul de zbor al fiului.
  • Daemen are o licenţă de pilot, este fascinat de spaţiu şi va merge la Facultatea de Fizică din toamnă.
2566 afișări
Imaginea articolului Cine este Oliver Daemen, adolescentul olandez care va zbura în spaţiu alături de Jeff Bezos

Oliver Daemen, un olandez zburător

Oliver Daemen, un tânăr de 18 ani din Ţările de Jos (Olanda), se alătură zborului spaţial efectuat de miliardarul Jeff Bezos. Daemen este primul client plătitor al Blue Origin, compania lui Bezos.

Adolescentul olandez se va alătura fondatorului Amazon şi Blue Origin, Jeff Bezos, fratele lui Bezos, Mark, şi lui Wally Funk, la bordul navei spaţiale New Shepard de la Blue Origin, care va transporta pasageri pentru prima dată.

Daemen a licitat pentru locul său la o licitaţie de luna trecută, pierzând în cele din urmă în faţa unui ofertant anonim, care s-a angajat să achita suma de 28 de milioane de dolari pentru această oportunitate.

Daemen zboară în locul pasagerului respectiv, după ce au apărut „probleme” cu ofertantul, a declarat Blue Origin într-o postare pe blog, joi. Potrivit CNBC, Daemen a participat la licitaţie şi a prins al doilea zbor al Blue Origin, dar compania l-a „mutat” atunci când câştigătorul a amânat plata.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Daemen a mărturisit că este „foarte încântat” să meargă în spaţiu. ”Am visat la asta toată viaţa mea”, a spus el, adăugând: „Sunt foarte încântat să văd lumea de sus”.

Potrivit portalului olandez de ştiri RTL Nieuws, Daemen a plecat deja în Texas, pentru a finaliza antrenamentul astronauţilor, înainte de decolarea de marţi.
Daemen este fiul lui Joes Daemen, CEO al unei firme de capital privat. Joes Daemen a fondat Somerset Capital Partners, o firmă de capital privat imobiliar, în 2005. Firma are sediul în Oisterwijk, Olanda.

Tatăl lui Daemen este cel care a plătit locul, dar compania nu a dezvăluit cât anume a achitat, relatează CNBC.
Daemen a absolvit liceul în 2020, dar a amânat cu un an înscrierea la facultate. Începând din septembrie însă, va merge la Universitatea din Utrecht din Olanda, unde va studia Fizica şi Managementul Inovaţiei, potrivit Blue Origin.

Este un fan al aventurilor subacvatice şi al sporturilor acvatice. Contul de Instagram al lui Daemen este un indiciu. Acolo apare petrecându-şi o mare parte din timpul liber pe apă. De-a lungul anilor, a postat poze cu el însuşi practicând snorkeling, surfing şi wakeboarding.

Daemen a postat o fotografie pe contul său de Instagram în 2018 cu el, sora sa, DJ Martin Garrix şi pilotul de Formula 1 Max Verstappen. Este fascinat de zbor şi de spaţiul cosmic.

Daemen şi-a petrecut anul de studiu decalat lucrând la obţinerea licenţei de pilot, iar această călătorie în spaţiu este punctul culminant al vieţii sale, potrivit Blue Origin.

”Zborul pe New Shepard va îndeplini un vis pentru Oliver, care a fost fascinat de spaţiu, Lună şi rachete de când avea patru ani”, a precizat compania.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici