Cine şi de ce l-a împuşcat pe Kadhafi? Cadavrul fostului lider libian nu va fi supus unei autopsii - VIDEO

Un combatant al noului regim libian a afirmat, într-o înregistrare video postată pe Internet vineri, că l-a capturat pe Muammar Kadhafi după ce l-a văzut pe stradă, apoi l-a împuşcat mortal, complicând şi mai mult informaţiile privind circumstanţele morţii fostului lider libian.

1722 afișări
Imaginea articolului Cine şi de ce l-a împuşcat pe Kadhafi? Cadavrul fostului lider libian nu va fi supus unei autopsii - VIDEO

Cine şi de ce l-a împuşcat pe Kadhafi? Cadavrul fostului lider libian nu va fi supus unei autopsii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile prezintă bărbaţi, dintre care unii în uniforme militare, interogându-l şi felicitându-l într-un birou pe tânărul combatant dintr-o brigadă din Benghazi, care se prezintă drept Sanad Al-Sadek al-Oureibi, născut în 1989.

Ei arată spre camera de filmat un inel de aur şi o vestă pătată de sânge, care i-ar fi aparţinut lui Kadhafi şi pe care tânărul susţine că le-a luat înante de a-i lăsa pe combatanţii noului regim să-l ia pe Kadhafi, după capturarea sa la Sirt, în regiunea sa natală.

Potrivit acestora, numele celei de-a doua soţii a lui Kadhafi, Safia Farkech, şi data căsătoriei lor, 10 septembrie 1970, sunt gravate pe inel.

Tânărul povesteşte că a vrut să-l ucidă pe fostul lider când combatanţii de la Misrata, bastion anti-Kadhafi, au vrut să-l ia.

"I-am tras două gloanţe, unul sub braţ şi celălalt în cap. Nu a murit imediat. A mai durat o jumătate de oră".

El a adăugat că i-a pierdut pe ceilalţi membri ai brigăzii sale şi a decis să se alăture combatanţilor din Misrata pentru a inspecta oraşul Sirt, cucerit joi de forţele noului regim.

"Ne-am întâlnit cu Kadhafi pe o stradă, în timp ce el mergea cu copii şi cu tinere. El purta pălărie. I-am recunoscut părul. Un combatant din Misrata mi-a spus: este Kadhafi, să-l prindem", a continuat acesta.

Luptătorul afirmă că l-a "neutralizat pe fostul lider, care avea un pistol de aur", cuprinzându-l cu braţele. "I-am dat o palmă, iar el mi-a spus: eşti ca fiul meu. I-am dat a doua palmă, iar el mi-a spus: sunt ca tatăl tău, apoi l-am luat de păr şi l-am pus la pământ", a declarat el.

Tânărul spune că a vrut să-l ducă la Benghazi. "Dar când luptătorii din Misrata au insistat să-l ducă la ei, am deschis focul asupra lui".

Muammar Kadhafi a fost capturat în viaţă la Sirt şi a fost ucis de gloanţe la scurt timp, în circumstanţe încă neclare. Potrivit mai multor versiuni, el a fost capturat în timp ce se ascundea într-un canal, după un raid al NATO împotriva convoiului său.

Un oficial din cadrul consiliului militar al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), cu sediul la Misrata, a anunţat sâmbătă că nu va fi efectuată nicio autopsie pe cadavrul fostului lider libian Muammar Kadhafi, care a fost expus în acest oraş.

"Nu va fi nicio autopsie astăzi (sâmbătă) şi nici într-o altă zi. Nimeni nu va deschide corpul (lui Kadhafi)", a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului militar din Misrata, Fathi Bachagha.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici