Ciolacu a vorbit cu ambasadoarea SUA la Bucureşti despre investiţii şi Programul Visa Waiver

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, cei doi discutând despre proiecte economice concrete şi investiţii directe, dar şi despre includerea României în Programul Visa Waiver.

298 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a vorbit cu ambasadoarea SUA la Bucureşti despre investiţii şi Programul Visa Waiver

Ciolacu a vorbit cu ambasadoarea SUA la Bucureşti despre investiţii şi Programul Visa Waiver

Prim-ministrul României a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA prin proiecte economice concrete şi investiţii directe în ţara noastră ale companiilor americane.

„Intenţia companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă în ţara noastră reprezintă o garanţie că avem un mediu economic şi un cadru fiscal stabil, predictibil şi competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezenţă semnificativă a companiilor americane în economia românească”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Un punct important al discuţiei s-a referit la includerea României în Programul Visa Waiver.

Premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice de accedere în acest program, precum şi despre importanţa dreptului la libera circulaţie pentru români şi pentru mediul de afaceri.

În contextul discuţiilor privind situaţia din regiune, ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat sprijinul acordat cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România şi eforturile ţării noastre pentru asigurarea stabilităţii în regiune.

De asemenea, ea a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterală pentru prevenirea şi combaterea în domeniul traficului de persoane.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, progresele României privind reformele realizate pentru pregătirea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În context, ambasadoarea Kathleen Kavalec a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici