Ciprioţii denunţă construirea unei centrale nucleare turce într-o zonă seismică

Ciprioţii din ambele părţi ale insulei divizate din Marea Mediterană s-au coalizat pentru a se opune planurilor turce de construire a unei centrale nucleare pe coasta sa sudică, relatează Associated Press.

125 afișări
Imaginea articolului Ciprioţii denunţă construirea unei centrale nucleare turce într-o zonă seismică

Ciprioţii denunţă construirea unei centrale nucleare turce într-o zonă seismică

Platforma antinucleară din Cipru a reunit zeci de grupuri de ciprioţi greci şi turci care se opun construirii centralei Akkuyu la circa 80 de kilometri de linia de coastă a Ciprului.

Contestatarii acestei măsuri susţin că amplasarea unei centrale nucleare în această zonă prezintă riscuri uriaşe din cauza posibilităţii producerii cutremurelor în regiune.

Într-o declaraţie publicată miercuri, la comemorarea a patru ani de la accidentul nuclear de Fukushima, în Japonia, platforma susţine că se opune oricăror planuri nucleare în ţările învecinate care ar putea cauza "un dezastru" pentru Cipru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici