Cipru se confruntă cu cele mai grave incendii forestiere din ultimele decenii. Patru persoane au murit

  • Un incendiu imens de pădure din Cipru a ucis patru persoane, a distrus case şi a dus la evacuarea unor sate, în timp ce Grecia, Israel şi alte ţări au trimis avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană, relatează France24.
  • Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.
1399 afișări
Imaginea articolului Cipru se confruntă cu cele mai grave incendii forestiere din ultimele decenii. Patru persoane au murit

Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Incendiul a început sâmbătă după-amiază şi a afectat districtele de la poalele sudice ale munţilor Troodos, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o caniculă puternică.

„Este o tragedie”, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades pe Twitter, descriind „cel mai mare incendiu din 1974”, când insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea de nord.

Incendiul a provocat pierderi de vieţi omeneşti şi a distrus proprietăţi şi terenuri forestiere, a spus Anastasiades, adăugând că „guvernul va oferi asistenţă imediată victimelor şi familiilor victimelor”.

Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

„Examinatorii criminalistici merg la faţa locului pentru identificare”, a declarat el reporterilor duminică. „Toate indiciile susţin faptul că acestea sunt cele patru persoane dispărute pe care le căutăm de ieri", a spus el, adăugând că toţi cei patru morţi sunt consideraţi a fi de naţionalitate egipteană.

Ziarul Phileleftheros a declarat că cele patru cadavre au fost găsite la aproximativ 400 de metri de vehiculul lor ars.

Mass-media locală a raportat că un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat sub suspiciunea că a declanşat incendiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici