Circa 100.000 de persoane au manifestat în Germania împotriva intoleranţei - FOTO

Aproximativ 100.000 de persoane protestau luni seara faţă de mişcarea antiislam Pegida, care a reunit de partea sa peste 25.000 de oameni la Dresda (est), potrivit agenţiei DPA, citată de AFP.

633 afișări
Imaginea articolului Circa 100.000 de persoane au manifestat în Germania împotriva intoleranţei - FOTO

Circa 100.000 de persoane au manifestat în Germania împotriva intoleranţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape 30.000 de persoane au manifestat pentru toleranţă la Leipzig (est), 20.000 la Munchen (sud), 17.000 la Hanovra (nord) şi 4.000 la Berlin.

La Dresda, în capitala Saxoniei, mai multe persoane purtau pancarte pe care scria: "Nu veţi reuşi să ne ucideţi libertatea" sau "Libertatea de a gândi în locul terorii salafiste", potrivit poliţiei.

Organizatorii au îndemnat manifestanţii să aducă un omagiu "victimelor terorismului din Paris" şi să poarte o banderolă neagră în semn de doliu.

De asemenea, manifestanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului comis la Paris.

Începând din octombrie, mişcarea germană antiislam Pegida (Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului) se mobilizează în fiecare luni împotriva islamului şi a solicitanţilor de azil. Aceasta are un succes tot mai mare: 500 de persoane la primul marş din 20 octombrie, faţă de 10.000 la începutul lui decembrie şi 18.000 săptămâna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici