Circa 5.000 de militari americani vor fi retraşi din Irak

Circa 5.000 de militari americani vor fi retraşi din Irak până la jumătatea lunii decembrie, ceea ce va reprezenta prima reducere semnificativă a contingentului american din această ţară, de la începutul anului, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al coaliţiei.

2 afișări
Imaginea articolului Circa 5.000 de militari americani vor fi retraşi din Irak

Circa 5.000 de militari americani vor fi retraşi din Irak

"Condiţiile actuale permit retragerea unei prime unităţi - brigada Lupilor Cenuşii -, operaţiune care va demara la 27 noiembrie", a declarat într-o conferinţă de presă adjunctul purtătorului de cuvânt al Forţei multinaţionale în Irak, sub comandament american, contraamiralul Gregory Smith.

Desfăşurată de 14 luni la Diyala (nord-est de Bagdad), una dintre provinciile cele mai periculoase din ţară, brigada "Lupilor Cenuşii", Brigada a 3-a de luptă, face parte din Prima divizie de cavalerie a armatei terestre americane.

Cele 5.000 de efective ale sale vor fi retrase din Irak până la jumătatea lui decembrie, a precizat Smith.

Armata americană numără la ora actuală, pe frontul irakian, circa 164.000 de militari, potrivit cifrelor furnizate sâmbătă de comandamentul american. Cira 28.500 dintre aceştia au fost desfăşuraţi ca trupe suplimentare de securizare a Bagdadului, în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici