Circa un miliard de persoane sunt ameninţate de foamete

Aproximativ un miliard de locuitori ai ţărilor în curs de dezvoltare sunt ameninţaţi de foamete, pe fondul creşterii preţului la alimente, potrivit unui raport al organizaţiei umanitare britanice Oxfam.

15 afișări
Imaginea articolului Circa un miliard de persoane sunt ameninţate de foamete

Circa un miliard de persoane sunt ameninţate de foamete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza creşterii preţului la alimentele de bază, precum orezul şi cerealele, alte 119 milioane de persoane se confruntă cu foametea, adaugă organizaţia în raportul său publicat cu ocazia Zilei mondiale a alimentaţiei, organizate joi de ONU.

Circa 967 de milioane de persoane sunt în prezent subnutrite, a precizat Oxfam.

Conform lui Barbara Stocking, director general al organizaţiei, creşterea preţului la alimente a avut un efect "devastator" asupra anumitor popoare, citând în special o creştere cu 300 la sută a preţului grâului în Guatemala şi dublarea preţului făinei şi al orezului în Cambogia şi în Filipine, anul trecut.

"Vieţi nevinovate au fost distruse de expunerea lor la volatilitatea pieţelor", a precizat ea.

"Este timpul ca lumea să îşi dea seama de necesitatea ca executivele ţărilor în curs de dezvoltare să ajute agricultorii afectaţi de sărăcie, şi obligaţia ţărilor industrializate să îi sprijine", a adăugat ea.

Oxfam lansează joi un apel pentru colectarea sumei de 19 milioane de euro, pentru finanţarea operaţiunilor de asistenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici