Circulaţia din Madrid, perturbată din cauza continuării grevei conductorilor de metrou - VIDEO

Continuarea grevei conductorilor de metrou din Madrid a perturbat circulaţia pentru a doua zi consecutiv în capitala spaniolă, provocând importante ambuteiaje şi aglomeraţie în celelalte mijloace de transport în comun.

111 afișări
Imaginea articolului Circulaţia din Madrid, perturbată din cauza continuării grevei conductorilor de metrou - VIDEO

Circulaţia din Madrid, perturbată din cauza continuării grevei conductorilor de metrou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Linia de acces la aeroportul Madrid-Barajas a rămas de asemenea închisă.

"Nu sunt trenuri", este mesajul inscripţionat pe panou la intrarea în staţia de metrou Ruben Dario, din centrul Madridului.

Angajaţii protestează faţă de o scădere cu 5 la sută a salariului lor stabilită de autorităţile regiunii Madrid, care gestionează metroul, în cadrul măsurilor de austeritate.

Guvernul regional a luat măsuri disciplinare împotriva celor 200 de angajaţi deoarece nu au respectat cerinţa de a asigura transportul minim obligatoriu în proporţie de 50 la sută în caz de grevă.

Zilnic două milioane de călători folosesc metroul din Madrid.

Angajaţii, reuniţi miercuri în adunare generală, au decis să-şi continue greva joi şi vineri, dar au promis că vor asigura de această dată serviciul minim. Aceştia au stabilit că îşi vor întrerupe protestul sâmbătă, duminică şi luni. Ei se vor reuni din nou pentru a decide cum va continua mişcarea, neexcluzând o grevă pe termen nelimitat.

Patru angajaţi ai metroului, care nu luau parte la grevă, au fost răniţi miercuri în timp ce se duceau la serviciu de circa 50 de grevişti, potrivit societăţii care gestionează metroul madrilen.

Autorităţile din regiunea condusă de dreapta intenţionează să închirieze autobuze private pentru a compensa întreruperea activităţii pe cele 12 linii de metrou.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului regional, Ignacio Gonzalez, a recunoscut că "nu vor exista soluţii" atât timp cât sindicatele îşi menţin poziţiile "absolut radicale".

Vicepremierul Guvernului central socialist, Maria Teresa Fernandez de la Vega, a cerut preşedintelui conservator al regiunii, Esperanza Aguirre, să-şi "asume responsabilităţile" şi să negocieze.

Nemulţumirea socială se intensifică în Spania pe fondul adoptării măsurilor de austeritate şi reformelor asupra pieţei muncii de către Guvernul socialist al lui Jose Luis Rodriguez Zapatero.

După o grevă generală marţi în Ţara Bascilor, sunt prevăzute mitinguri miercuri în toate regiunile la apelul principalelor două sindicate, UGT şi CCOO, pentru a protesta faţă de această reformă care vizează "redinamizarea" pieţei muncii într-o ţară unde rata şomajului depăşeşte 20 la sută.

Potrivit celor două mari centrale sindicale, este vorba de a "încălzi motoarele" cu o serie de mobilizări împotriva unei reforme considerată "prejudiciabilă" pentru salariaţi, înaintea grevei generale la nivel naţional prevăzută la 29 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici