Clienţii casei de licitaţii Sotheby's, huiduiţi de manifestanţi la New York

Aproximativ 100 de manifestanţi ai mişcării Occupy Wall Street şi angajaţi ai casei de licitaţii Sotheby's au huiduit miercuri seara clienţii veniţi cu limuzinele să asiste la o vânzare de artă contemporană la New York.

136 afișări
Imaginea articolului Clienţii casei de licitaţii Sotheby's, huiduiţi de manifestanţi la New York

Clienţii casei de licitaţii Sotheby's, huiduiţi de manifestanţi la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ruşine să vă fie. Nu meritaţi!", strigau manifestanţii la adresa clienţilor Sotheby's, îmbrăcaţi elegant.

Manifestaţia a fost organizată de personalul sindical al casei de licitaţii. Rândurile lor au fost îngroşate de manifestanţii din mişcarea Occupy Wall Street, care campează din 17 septembrie în cartierul financiar din New York.

Ostilitatea manifestanţilor a determinat poliţia şi serviciile de securitate ale Sotheby's să escorteze colecţionarii până la intrarea în instituţie, unde a avut loc vânzarea unor opere ale lui Andy Warhol.

"Artă pentru mase, nu pentru înalta clasă", au strigat manifestanţii în mijlocul huduielilor şi al fluierăturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici