CNN: SUA au retras un spion din Rusia după ce Trump a dezvăluit informaţii clasificate

Serviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în administraţia rusă, au declarat pentru postul CNN mai mulţi oficiali din cadrul Administraţiei Donald Trump, care au indicat că acţiunea ar fi avut legătură cu dezvăluirea de informaţii clasificate de către preşedinte.

765 afișări
Imaginea articolului CNN: SUA au retras un spion din Rusia după ce Trump a dezvăluit informaţii clasificate

CNN: SUA au retras un spion din Rusia după ce Trump a dezvăluit informaţii clasificate

Un oficial american direct implicat în acest caz a afirmat că retragerea spionului din Rusia a fost parţial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care preşedintele Donald Trump şi administraţia sa au gestionat informaţii clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administraţiei ruse.

Decizia de retragere a spionului a fost luată la puţin timp după o întrevedere la Casa Albă, în mai 2017, în cursul căreia Donald Trump a discutat informaţii clasificate cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Informaţiile clasificate, referitoare la reţeaua Stat Islamic în Siria, au fost oferite SUA de Israel.

Dezvăluirea acestor informaţii, deşi fără legătură cu spionul american în Rusia, a determinat oficiali din serviciile secrete să reia discuţiile cu privire la un potenţial risc de deconspirare, potrivit unui oficial implicat direct în acest caz.

Mike Pompeo, care în acel moment ocupa funcţia de director al CIA, i-a avertizat pe oficiali de rang înalt din cadrul Administraţiei Trump cu privire la volumul de informaţii dezvăluite despre această sursă.

Casa Albă şi CIA au denunţat materialul dat publicităţii de CNN drept "lipsit de acurateţe".

Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat că materialul "are potenţialul de a pune vieţi în pericol".

Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administraţiei ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două ţări sunt în creştere.

Taguri:
sua,
spionaj,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici