Co-fondatorul site-ului Grooveshark, găsit mort la câteva luni de la închiderea portalului

Co-fondatorul serviciului online de streaming muzical Grooveshark, Josh Greenberg, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit mort, duminică seară, în locuinţa sa din Gainesville, Florida, la mai puţin de trei luni de la închiderea site-ului din cauza încălcării drepturilor de autor.

1421 afișări
Imaginea articolului Co-fondatorul site-ului Grooveshark, găsit mort la câteva luni de la închiderea portalului

Josh Greenberg (Imagine: Facebook)

Greenberg a fost găsit fără suflare de către iubita sa, care nu s-a aflat acasă pe durata weekendului.

Cauzele decesului sunt deocamdată necunoscute, din primele cercetări reieşind că tânărul nu suferea de o boală gravă şi nu consumase droguri.

Într-o declaraţie acordată anchetatorilor, mama lui Josh Greenberg a susţinut că fiul său nu era deprimat după problemele avute cu Grooveshark şi că era chiar entuziasmat în legătură cu potenţialele noi proiecte pe care urma să le demareze.

Un anunţ privind decesul tânărului a fost postat şi pe contul de Twitter al poliţiei locale, în care se precizează că nu există elemente care să indice că ar fi vorba despre o crimă sau o sinucidere.

 

Moartea co-fondatorului Grooveshark are loc la mai puţin de trei luni după ce portalul a fost închis ca urmare a unei înţelegeri convenite cu mai multe case de discuri care acţionaseră în instanţă compania pe motiv că facilita accesul la conţinut piratat.

Anunţul privind închiderea serviciului de streaming muzical a fost făcut pe 30 Aprilie 2015, printr-un mesaj postat pe prima pagină a portalului, în care fondatorii companiei prezentau scuze pentru erorile comise, în ciuda intenţiilor bune pe care susţineau că le-au avut.

Fondat în anul 2006 şi lansat oficial în 2007, Grooveshark a fost unul dintre cele mai populare servicii de streaming audio, care permitea utilizatorilor săi să încarce şi să pună la dispoziţia altor vizitatori propriile colecţii de melodii, primind în schimb acces la un vast catalog de piese ce puteau fi ascultate la calitate foarte bună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici