Coaliţia coordonată de SUA a intervenit pentru a stopa evacuarea militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic din vestul Siriei

Coaliţia internaţională coordonată de SUA a lansat mai multe atacuri aeriene cu rolul de a bloca un acord privind evacuarea militanţilor Stat Islamic dintr-o enclavă de la frontiera Siriei cu Libanul, islamiştii primind permisiunea să se retragă spre teritoriul ocupat de reţeaua teroristă în estul Siriei.

1483 afișări
Imaginea articolului Coaliţia coordonată de SUA a intervenit pentru a stopa evacuarea militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic din vestul Siriei

Coaliţia coordonată de SUA a intervenit pentru a stopa evacuarea militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic din vestul Siriei

Acordul a fost negociat de islamişti cu gruparea libaneză Hezbollah şi forţele militare loiale preşedintelui Bashar al-Assad, fiind parte a armistiţiului agreat după ofensiva de săptămâna trecută care a vizat enclava Stat Islamic din zona frontierei Siriei cu Libanul, informează agenţia de ştiri Reuters.

Acordul a fost criticat de coaliţia internaţională coordonată de SUA, dar şi de Irak, ţară care continuă operaţiunile de eliberare a unor zone ocupate de Stat Islamic.

Convoiul, care cuprinde 308 militanţi şi 331 de civili, potrivit Hezbollah, este acum blocat, nemaiavând posibilitatea de a se deplasa spre teritoriul controlat de Stat Islamic în estul Siriei, după ce avioanele coaliţiei au distrus un pod pe ruta folosită de convoi.

Atacurile aeriene au avut loc la est de localitatea Humeima, la limita teritoriului controlat de regimul de la Damasc, a declarat Ryan Dillon, purtătorul de cuvânt al coaliţiei.

Oficialul a mai menţionat că avioanele au mai atacat şi mai multe vehicule cu militanţi islamişti care se îndreptau spre zona respectivă venind din interiorul teritoriului controlat de Stat Islamic în estul Siriei.

Dillon a mai adăugat că avioanele vor ataca în mod direct convoiul doar dacă militanţii vor putea fi separaţi de civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici